Angel Oak ska betala 1,75 miljoner dollar i böter för att reglera SEC-avgifterna

[ad_1]

Securities and Exchange Commission (SEC) åtalade idag Atlanta-baserade Angel Oak Capital Advisors, LLC och dess portföljförvaltare Ashish Negandhi för att ha vilselett investerare om företagets fix-and-flip-lånvärdepapperiseringskurser för brott. Angel Oak och Negandhi har kommit överens om att reglera åtal och betala en straffavgift på $1,75 miljoner respektive $75 000.

Enligt SEC:s order samlade Angel Oak i mars 2018 in 90 miljoner dollar genom en första i sitt slag värdepapperisering av lån gjorda till låntagare i syfte att köpa, renovera och sälja bostadsfastigheter, även känd som “fix-and -flip”-lån, som skapades av en Angel Oak-ansluten enhet. Affären innehöll en bestämmelse som skulle påskynda Angel Oaks skyldighet att återbetala pengar till vissa investerare om förseningar nådde en fördefinierad tröskel. Strax efter att affären stängdes ökade andelen förfallna lån oväntat.

Oroliga för den anseende och ekonomiska skada som dess värdepapperiseringsverksamhet skulle lida av en tidig återbetalning, sänkte Angel Oak och Negandhi på konstgjord väg brottsfrekvensen genom att felaktigt avleda medel som skenbart innehas för att ersätta låntagare för renoveringar gjorda av de intecknade fastigheterna, för att istället betala ner utestående lån. Eftersom Angel Oak och Negandhi inte avslöjade dessa åtgärder, gav resultatdata som regelbundet spreds till investerare en felaktig bild av de faktiska brottsfrekvenserna på bolånen i värdepapperiseringspoolen samt värdepapperiseringens överensstämmelse med utlösaren för förtida återbetalning.

SEC:s order konstaterar att Angel Oak och Negandhi brutit mot bedrägeribekämpningsbestämmelserna i Securities Act från 1933 och att Angel Oak brutit mot, och Negandhi orsakade Angel Oaks brott mot, antibedrägeribestämmelserna i Investment Advisers Act från 1940.

Utan att erkänna eller förneka SEC:s iakttagelser gick Angel Oak och Negandhi överens om ett upphörande-och-avstå-order, en misstroendevotum och utförande av civila monetära påföljder i de belopp som hänvisas till ovan.


[ad_2]

Source link