Analys USD/JPY. Yenen uppdaterade 7-års lägsta nivåer


Den uppåtgående trenden i USDJPY fortsätter, marknadsaktörer är intresserade av att köpa.

Den japanska yenen faller mot USD och uppdaterar sina sjuåriga lägsta nivåer. Den aktuella noteringen för instrumentet är 123,75.

Efterfrågan på “greenback” som en “fristad”-tillgång är fortfarande ganska hög, vilket tvingar yenen att falla. Utöver det finns det en lokal anledning till denna rörelse. Efter att Bank of Japan föreslog att man skulle köpa ett obegränsat antal 10-åriga obligationer, ökade yenen sin nedgång.

Statistiken som publicerades på morgonen visade att arbetslösheten i Japan sjönk till 2,7 % i februari efter att ha varit 2,8 % månaden innan. Det är goda nyheter eftersom det bekräftar att landets ekonomi har en viss underliggande styrka.

Finansministern Shunichi Suzuki talade tidigare i dag och sa att regeringen kanske först kan utnyttja reserverna i nödbudgeten för att finansiera åtgärder för att motverka stigande oljepriser. Myndigheterna övervakar också fluktuationerna på valutamarknaden för att undvika negativa konsekvenser av yenens fall.

Dessutom tittar den japanska tillsynsmyndigheten på inflationen och tror att den kan öka med upp till 2 % i april. Samtidigt ser den japanska KPI mycket svagare ut än i Europa eller USA, där inflationen kan nå sina rekordnivåer och återgå till det normala först efter att pandemin och utbudsbristen är över. KPI har varit ett verkligt problem för

Bank of Japan under lång tid och nu löses detta problem på ett mycket oväntat sätt.Source link