Analys NZD/USD. Kiwi förbättrades

[ad_1]

nzd_newsNZDUSD steg efter RBNZ:s beslut men kunde inte hänga med.

Den nyzeeländska dollarn steg ganska mycket mot USD på morgonen men kunde inte behålla det positiva momentumet senare. Den aktuella noteringen för instrumentet är 0,6788.

Under sitt möte i april höjde Nya Zeelands centralbank styrräntan med 50 punkter, upp till 1,5 % för att bekämpa inflationen. Genomsnittliga marknadsförväntningar antydde en höjning med 25 punkter, upp till 1,25 %.

I kommentarerna som följde sa regulatorn att den skulle fortsätta att stärka sin penningpolitik – den skulle ta minsta motståndets väg och genomföra mer betydande räntehöjningar nu istället för senare.

Genom att höja räntan med 50 punkter kommer RBNZ att ha en mer flexibel penningpolitik mitt i global osäkerhet. Denna strategi är ganska intressant även om den är väldigt ovanlig för den nuvarande situationen.

Tillsynsmyndigheten planerar att fokusera på att hålla hög inflation under kontroll och förhindra att det blir en långsiktig trend.

NZD förbättrades ganska bra direkt efter tillsynsmyndighetens beslut, men inte länge. Kiwi tappade sitt positiva momentum och är nu under USD:s press igen.

[ad_2]

Source link