Analys GBP/USD: stress kan vara över

[ad_1]

gbp-l2GBPUSD tog en paus efter ett par dagars rasande.

Det brittiska pundet slutade falla mot USD. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,2135.

För det första är pundet under inhemskt tryck – Storbritannien har precis överlevt den mest betydande järnvägstrejken på 30 år. Men fackföreningarna kommer sannolikt inte att stanna här – lärare är nästa. Samtliga kräver löneindexering på grund av ökande inflation.

För det andra hindrar den starka USD pundet från att dra fördel av situationen och återhämta sig.

Bank of Englands guvernör Andrew Bailey, som talade i går vid ECB-forumet om centralbanker, sa att nyckeluppgiften för den brittiska tillsynsmyndighetens penningpolitik var att minska inflationen. Han menar att hela det ekonomiska systemet är i ett chocktillstånd. Om Bank of England inser att inflationsökningen inte avtar kan den agera mer aggressivt.

Enligt hans åsikt lämnar den nuvarande situationen många alternativ öppna.

BoE nämnde också att man skulle vilja använda sin finanspolitik för att hjälpa och skydda den mest utsatta befolkningen.

Faktum är att den brittiska regulatorn inte har många mekanismer som den kan använda just nu. Kursen kommer att stiga, ingen tvekan om det. Man ska dock inte förvänta sig att penningpolitiken stramas åt mycket snabbt – Bank of England är mycket ovilliga att höja sina räntor och föredrar alltid att vänta tills ekonomin når stabilitet utan någon inblandning.

[ad_2]

Source link