Analys GBP/USD. Pundet går ner


GBPUSD ligger kvar i den nedåtgående trenden och närmar sig sakta de lägsta nivåerna.

Det brittiska pundet bromsade sin nedgång mot USD men ser fortfarande ganska svagt ut. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,3075.

Den brittiska valutan lider fortfarande av USD:s attack. En annan negativ faktor är marknadens förväntningar på vad som kan hända med räntorna i framtiden.

Investerare tror att Bank of England kommer att behöva höja räntan från 0,75 % till 2 % i slutet av 2022 på grund av ständigt ökande inflation. De är baserade på stabil statistik, som hittills inte visar på någon betydande ekonomisk nedgång. I detta ljus svarar Bank of England inte på marknadens förväntningar och det får pundet att dra sig tillbaka.

Tidigare höll BoE alltid fast vid non-interventionspolicyn och föredrog att låta landets ekonomi reglera sig själv. Men nuförtiden måste detta tillvägagångssätt justeras på grund av ökande yttre tryck.

Den här veckan har den makroekonomiska kalendern ingen viktig statistik från Storbritannien, så pundet tvingas flytta baserat på yttre förhållanden.Source link