Analys GBP/USD. Pundet försöker stiga

[ad_1]

GBP/USD från Фунт ДолларGBPUSD håller sitt positiva momentum medan “greenbacken” förblir svag.

Det brittiska pundet ser bra ut mot USD på fredag. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,2178.

På morgonen släppte Storbritannien en hel del siffror.

Industriproduktionen tappade 0,9 % m/m i juni efter att ha lagt till 1,3 % m/m föregående månad och mot den förväntade nedgången på -1,3 % m/m. Tillverkning Produktionen sjönk 1,6 % m/m efter att ha ökat med 1,7 % m/m i maj och mot marknadens förväntningar på -1,9 % m/m. Construction Output visade -1,4% m/m, vilket naturligtvis är bättre än den “apokalyptiska” prognosen (-2,0%), men fortfarande inte bra.

Den viktigaste orsaken till dessa nedgångar verkar vara inflationen, som får företag och företag att dra ner på produktionen för att undvika omöjligheten att sälja varor.

Den brittiska BNP sjönk 0,6 % m/m i juni efter att ha lagt till 0,4 % m/m i maj och mot den förväntade nedgången på 1,2 % m/m.

Den preliminära BNP-rapporten för andra kvartalet visade -0,1 % kv/kv. Det är bättre än förväntat, -/02 % kv/k, men mycket sämre än Q1-avläsningen, +0,8 % kv/k.

Alla dessa förändringar förklaras lätt av vad som händer med den brittiska ekonomin och utanför landet.

Det är intressant att pundet knappt reagerar på den senaste statistiken – trots allt finns det inget som är riktigt överraskande i siffrorna – och försöker behålla sitt positiva momentum medan “greenbacken” förblir svag.

[ad_2]

Source link