Analys EUR/USD. Paret kan fortsätta att stiga


Efter flera handelssessioner av tillväxt tar EURUSD en paus på onsdag. Momentumet kan dock fortsätta i framtiden.

Det stora valutaparet korrigerar sig något på onsdag. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0699.

Statistiken som USA publicerade i går var en obehaglig överraskning. New Home Sales visade 591 000 i april efter att ha varit 709 000 (en reviderad läsning) månaden innan och den förväntade läsningen på 751 000. Som ett resultat av detta har indikatorn konsekvent försämrats – i mars och april tappade den 10,5 % m/m respektive 16,6 % m/m.

En av de möjliga orsakerna till det är rikträntehöjningen, som i sin tur höjde bolåneräntan. I så fall är det dåliga nyheter för fastighetssektorn – det kommer inte att finnas något stöd i år.

Tal som hölls i går kväll av de amerikanska Fed- och ECB-cheferna påverkade knappt kapitalmarknaderna. ECB-chefen Christine Lagarde kommer att tala igen på onsdag kväll.

USA är planerad att rapportera om beställningarna av varaktiga varor idag, som förväntas öka med 0,6 % m/m i april efter att ha lagt till 1,1 % m/m månaden innan. När det gäller denna indikator är det ett vanligt faktum att ”djävulen sitter i detaljerna” – man bör titta närmare på rapportens komponenter.

Senare på kvällen planerar den amerikanska centralbanken dessutom att släppa sitt mötesprotokoll för maj. Det är högst osannolikt att investerare kommer att hitta något nytt om Feds policy men dokumentet väcker alltid stor uppmärksamhet.Source link