Analys EUR/USD. Paret hoppas kunna återhämta sig


EURUSD försöker behålla sitt positiva momentum och förbli “in the black”.

Det stora valutaparet växer långsamt på fredag. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,1014.

Statistiken som USA publicerade i går visade att landets arbetsmarknad så småningom håller på att återhämta sig. De ursprungliga anspråken på arbetslöshet var 187 000 efter att ha varit 215 000 veckan innan och mot den förväntade avläsningen på 210 000.

Stabiliteten på arbetsmarknaden är den aspekt som US Fed tar hänsyn till när de fattar monetära beslut. Inflation är bara en utlösande faktor och “irriterande medel”.

Varubeställningarna i USA tappade 2,2 % m/m i februari efter att ha ökat med 1,6 % m/m föregående månad och mot den förväntade avläsningen på -0,5 % m/m. Indikatorn är extremt flyktig, det är därför det är viktigt att titta på dess komponenter. Kärnbeställningarna för varaktiga varor sjönk 0,6 % m/m efter att ha lagt till 0,8 % m/m i januari.

Det betyder att konsumenterna inte är riktigt intresserade av stora köp och förblir ganska neutrala till allt annat. Förmodligen är det en tillfällig reaktion.

När det gäller andra uppgifter är det ganska bra. Det preliminära Markit Manufacturing PMI i mars visade 58,5 punkter efter att ha varit 57,3 punkter månaden innan. Services PMI gick från 56,5 poäng till 58,9 poäng.

Senare på kvällen bör investerare kolla Michigan Consumer Sentiment-rapporten för mars. Ju högre avläsning, desto bättre för “grönbacken”.Source link