Analys EUR/USD. Paret har för avsikt att stiga


EURUSD behåller sitt positiva momentum.

Tidigt i veckan stiger det stora valutaparet fortfarande. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0755.

Förra fredagens data från USA visade att den personliga inkomsten i april steg mindre än väntat, 0,4 % m/m, efter att ha lagt till 0,5 % m/m i mars. Privata utgifter ökade i sin tur med 0,9 % m/m efter att ha lagt till 1,4 % m/m månaden innan och mot den förväntade avläsningen på 0,7 % m/m.

Denna utgiftsökning är inte förvånande – KPI ökar och påverkar alla priser på konsumentvaror och tjänster.

Slutrapporten om University of Michigan Consumer Sentiment visade 58,4 poäng i maj mot den tidigare uppskattningen på 59,1 poäng, även om indikatorn inte förväntades förändras.

Dagens handelssession kommer att bli ganska lugn – USA har en ledig dag och den ekonomiska kalendern erbjuder ingen viktig statistik.

Men efter det lovar veckan att bli mer dynamisk. Eftersom det vanligtvis händer i början av månaden, är USA planerat att rapportera om arbetsmarknaden, med början med ADP Non-Farm Employment Change på onsdagen och slutar med arbetslöshetsgraden, den genomsnittliga timlönen och de icke-jordbrukslöner på Fredag.

Det finns skäl att tro att majrapporterna kan vara ganska neutrala, nära prognoserna. Det betyder att den amerikanska ekonomin hanterar den penningpolitiska åtstramningen mycket bra.Source link