Analys EUR/USD. Paret försvagas


Försäljningen i EURUSD ökar; investerare undviker risker.

Det stora valutaparet fortsätter att falla. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0991.

Efterfrågan på den amerikanska valutan är fortsatt hög. Å ena sidan försöker marknadsaktörerna fortfarande undkomma risker. Å andra sidan fortsätter de att analysera möjliga rörelser från den amerikanska Fed i framtiden.

Statistiskt sett lovar denna vecka att bli intressant. Först och främst kommer USA att släppa Conference Board Consumer Confidence för mars. Om uppgifterna visar sig vara starka, kommer det att bekräfta teorin om konsumentmarknadens stabilitet. Man bör också vara uppmärksam på den slutliga BNP Q4-rapporten – den förväntas bli bättre än den tidigare uppskattningen, som också var ganska bra. De senaste uppgifterna visade 7% under fjärde kvartalet, så det är intressant att se slutrapporten.

I mitten av veckan börjar USA rapportera om sin arbetsmarknad. Som vanligt kommer den första releasen att vara ADP Employment Change. Ju starkare avläsning, desto bättre för USD.

På fredag ​​kommer alla andra rapporter från ovan nämnda sektor. En av dem, arbetslösheten förväntas förbättras i mars, medan den genomsnittliga timlönen kanske inte är så bra som den var. Uppgifterna om icke-jordbrukslöner kan vara en trevlig överraskning. Återigen, Ju starkare data, desto bättre för “the greenback”.

Den amerikanska valutan stöds för närvarande av känslor men investerare är redo att ta till sig fakta.Source link