Analys EUR/USD. Paret förblir nervöst

[ad_1]

eu-l20EURUSD förblir volatil; tillgången är mycket känslig för förändringar i marknadssentimentet.

Det stora valutaparet fixade sig inom ett sidledes intervall på torsdagen. den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0482.

Den amerikanska ekonomin får nu verklig bekräftelse på att en inflationsökning verkligen kan skada dess nyckelelement och mekanismer. Kvartalsrapporter från stora återförsäljare, som Walmart och Target, visade att konsumentsektorns marginalitet minskade. Tidigare ansågs denna sektor vara en skyddande sektor, men denna status bleknar nu på grund av inflationsuppgången. Det är intressant att den senaste detaljhandelsrapporten inte har visat det ännu.

Marknadsaktörerna kommer att hålla ett öga på inflationen tills Feds räntehöjning visar sin effekt.

USA:s Fed-ordförande Jerome Powell sa detsamma i går. Det finns dock skäl att höja räntan snabbare, 50-75 punkter åt gången. Denna aspekt sätter press på kapitalmarknaderna och får investerare att undkomma risker. I detta ljus är EURUSD fortfarande mycket volatil.

Senare idag bör marknadsaktörer uppmärksamma den veckovisa arbetslöshetsrapporten från USA, som för närvarande fluktuerar mellan 200-210K. Eventuella betydande avvikelser från detta intervall kan signalera förändringar på arbetsmarknaden.

Dessutom planerar Europeiska centralbanken att offentliggöra sina penningpolitiska möteskonton. Investerare kommer att titta igenom dokumentet för att hitta några tips om tillsynsmyndighetens vilja att göra sin penningpolitik mer aggressiv som svar på inflationsuppgången. Detta kan vara positivt för euron.

[ad_2]

Source link