Analys EUR/USD. Paret är fullt av förhoppningar

[ad_1]

eur-usdEURUSD fortsätter att återhämta sig efter att ha uppdaterat de lägsta värdena tidigare.

Det stora valutaparet försöker behålla det positiva momentumet. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0918.

En av ECB:s beslutsfattare sa i går att tillsynsmyndigheten kan komma att höja referensräntan redan i juli. Enligt hans åsikt behövde ECB inte vänta och se löneökningen – räntebeslutet kunde fattas under rådande omständigheter. Ett gradvist tillvägagångssätt betyder inte att ECB:s svar är för långsamt, det betyder att tillsynsmyndigheten väger upp alla möjliga aspekter.

Som regel gillar EURUSD sådana “hökaktiga” kommentarer eftersom ECB:s officiella hållning förblir konservativ och inte innebär några förändringar i penningpolitiken inom den närmaste framtiden. Den europeiska regulatorn vill följa sin egen takt och det faktum att den ligger långt efter US Fed eller andra globala regulatorer gör inte EUR glad. Det finns dock hopp.

En annan faktor som stödde den europeiska valutan var industriproduktionsstatistiken, som ökade med 0,7 % m/m i februari, samma som väntat, efter att ha tappat 0,7 % m/m månaden innan. På årsbasis steg indikatorn 2,0 % mot den förväntade läsningen på 1,5 %.

Det är en mycket bra signal för euroområdets ekonomi men man kan inte vara säker på att denna tendens kommer att fortsätta.

Ändå är det tydligt att euron kan stiga om den stöds av en del stark statistik.

[ad_2]

Source link