Analys EUR/USD. Paret är förvirrat

[ad_1]

EUR/USD betald i Evra Доллар den 29 oktober 2019: снижение к отметке 1,10EURUSD nådde stabilitet; tillgången förblir i sin strategiska sidokanal.

Det stora valutaparet stiger långsamt, men det kan tydligt ses att investerare inte har någon aning om vad de ska göra härnäst. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0183.

Å ena sidan fick investerare en mycket tydlig signal om att stabiliteten på den amerikanska arbetsmarknaden gör att FOMC kan fortsätta att strama åt sin penningpolitik. Denna faktor gav “the greenback” mycket stöd. Å andra sidan försöker marknadsaktörer undkomma risker som redan är prissatta. De är trötta på att vara rädda och vill ha lite rörelse.

Arbetslösheten i USA sjönk till 3,5 % i juli efter att ha varit 3,6 % månaden innan, även om den inte förväntades förändras. NFP visade betydande förbättringar och var 528K mot den förväntade avläsningen på 250K. Genomsnittlig timförtjänst steg 0,5 % m/m, vilket är mer än väntat, 0,3 % m/m.

Med andra ord har företag tillräckligt med säkerhetsmarginal när det gäller jobb. Det betyder att ingenting hindrar Fed från att höja räntan med ytterligare 50 punkter i september.

Konsumentkrediten i USA visade 40,2 miljarder dollar. Det ser ut som att konsumenterna förväntar sig att lånen kommer att bli dyrare i framtiden på grund av eventuella räntehöjningar och försöker dra nytta av situationen just här och nu.

När det gäller färsk ekonomisk statistik kommer dagens handelssession att vara lugn. Den externa bakgrunden är dock ganska negativ, så efterfrågan på “the greenback” som en “fristad”-tillgång kan gå upp.

[ad_2]

Source link