Analys EUR/USD. Par tog en paus

[ad_1]

eu-l10Tidigt i veckan konsolideras EURUSD och väntar på nyheter.

Det stora valutaparet föredrar att spara styrkor på måndag. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0222.

Den mest efterlängtade och nervösa händelsen har redan inträffat – amerikanska FOMC höjde sin referensränta med 75 punkter, upp till 2,25-2,5 % förra veckan. Investerare suckade av lättnad – räntebeslutet var så aggressivt som det förväntades. Lite senare fick de bevis på att den amerikanska ekonomin föll i en recession – USA:s BNP sjönk för andra kvartalet i rad.

Tekniskt sett är det en lågkonjunktur. USA:s Fed-ordförande Jerome Powell sa detsamma efter mötet.

Lågkonjunktur är inte bra och investerare har all rätt att vara rädda för det. Men i det här specifika fallet kan den ekonomiska nedgången betraktas som en signal om att tillsynsmyndighetens system för att ta kontroll över inflationen trots allt fungerar. För att bekämpa inflationen måste man minska affärerna och det är precis vad som händer just nu. Det betyder att systemet fungerar och visar resultat. Och det är de goda nyheterna.

Veckan börjar med en massa statistik. Euroområdet och några av dess medlemmar kommer att släppa slutliga siffror på PMI för tillverkning/tjänster för juli. Ingen förväntar sig något riktigt överraskande – preliminära rapporter har redan visat att uppgifterna var svaga. Indikatorn för euroområdet låg redan under 50 punkter i juni.

Senare på kvällen kommer USA att rapportera om ISM/Markit Manufacturing PMI för juli, samt byggnadsutgifter för juni.

[ad_2]

Source link