Analys EUR/USD. Pair lyckades ta sig upp

[ad_1]

forexnews4_ eurEURUSD utnyttjade orsakerna till tillväxt och kan ändå fortsätta att förbättras.

Det stora valutaparet är fortfarande på gott humör på torsdag. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0225.

I går släppte USA viktiga och efterlängtade inflationsdata. Även om den amerikanska Fed ägnar större uppmärksamhet åt andra indikatorer, såsom PCE-prisindex när de fattar monetära beslut, är KPI och Core CPI fortfarande mycket viktiga för situationsmedvetenhet och förståelse av tillsynsmyndighetens sentiment.

Så, KPI sjönk till 8,5 % på årsbasis i juli efter att ha varit 9,1 % på årsbasis månaden innan, vilket misslyckades med att uppdatera sina 40-åriga toppnoteringar. På MoM förändrades inte inflationen efter att ha ökat med 1,3 % i juni.

Kärn-KPI ökade med 0,3 % m/m efter att ha ökat med 0,5 % m/m månaden innan.

Det är intressant att efter att KPI-rapporten släpptes sjönk inflationsförväntningarna i USA baserat på break-even till två månaders lägsta nivå.

Tillsynsmyndighetens beslutsfattare sa också att det var för tidigt att segra över inflationen. Det stämmer: det var den första och kanske enda signalen hittills som visade en viss avmattning. Det är inte läge att dra slutsatser.

Ändå befann sig “the greenback” under press från förväntningar om att Fed kanske inte skulle fortsätta att vara aggressiv under sitt septembermöte och att nästa räntehöjningar kan bli ganska små.

[ad_2]

Source link