Analys EUR/USD. Pair fick en träff

[ad_1]

Eeu-l20URUSD rasade till sina 20-åriga lägsta nivåer mitt i global riskaversion.

Det stora valutaparet föll snabbt på onsdagen. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0263.

Senast euron nådde denna nivå var i december 2002.

Vad hände? Inget nytt, faktiskt. Investerare oroar sig återigen för lågkonjunkturen och började verkligen tro att situationen var extremt negativ. Denna reaktion tvingade fram global riskaversion. Inte ens nyheten att USA:s president Joe Biden erbjöd sig att ta bort några av tullarna på kinesisk import kunde inte jämna ut saker och ting. Detta drag skulle bidra till att minska inflationen och riskerna för ett handelskrig mellan länderna. Men investerare har viktigare saker att tänka på just nu och grundläggande nyheter är på baksidan. Marknader styrs för närvarande av känslor och kaos.

En annan sak som pressade euron nedåt var ett steg i gaspriserna i Europa. Minskade leveranser från de stora leverantörerna och problem med att hitta alternativ för att ersätta erforderliga volymer orsakade en ny våg av prisuppgång. Den nuvarande energikrisen eskalerar – den skrämmer marknadsaktörer, även om det inte ens är en vintersäsong ännu.

Statistiken från USA som publicerades i går var överraskande. Fabriksordern steg med 1,6 % m/m i maj mot den förväntade avläsningen på 0/5 % m/m. Efterfrågan är mer stabil än väntat och det är goda nyheter.

Senare idag kommer investerarnas uppmärksamhet att fokuseras på marknadssentimentet och FOMC:s mötesprotokoll. Förmodligen kommer marknadsaktörerna att försöka hitta några antydningar om en mer aggressiv penningpolitisk åtstramning i juli. Om så är fallet kommer “greenbacken” att få ytterligare stöd.

[ad_2]

Source link