Analys EUR/USD. Nya dalar i par


EURUSD fortsätter att falla och nå nya bottennivåer.

Det stora valutaparet nådde ytterligare en botten. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0619.

Rapporten om beställningar av varaktiga varor från USA var under förväntningarna men fortfarande ganska positiv – indikatorn lade till 0,8 % mm i mars mot den förväntade läsningen på 1,0 % m/m. I februari tappade den 1,7 % m/m. Kärnbeställningarna för varaktiga varor ökade med 1,1 % m/m, medan den förväntades öka med 0,6 % m/m.

Så siffrorna var ganska bra och stödde “grönbacken”. Allt är enkelt – den positiva statistiken förbättrar förväntningarna på BNP Q1 och ger anledning att räkna med en mer aggressiv penningpolitisk åtstramning av den amerikanska centralbanken.

En annan faktor som stöder USD är oro för nedstängningen i Kina, där de hittills inte har kunnat hantera covid-19-utbrottet. Dessutom fortsätter de globala kapitalmarknaderna att fly risker, och det är ytterligare en signal till förmån för den amerikanska valutan.

Dagens ekonomiska kalender är inte särskilt fylld av statistik – USA kommer att rapportera om handelsbalansen för mars. Investerare ser fram emot den amerikanska BNP Q1-rapporten som publiceras på torsdag.Source link