Analys EUR/USD. Nya dalar i par

[ad_1]

euroEURUSD uppdaterade sin 20-åriga “botten” igen.

Det stora valutaparet var fortsatt svagt på torsdagen. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0186.

Investerare fortsätter att fly undan riskerna för en lågkonjunktur och det är redan inte viktigt hur snabbt ekonomin kommer att gå ner. De har redan inkluderat alla sina känslor och känslor i priserna.

FOMC publicerade sitt mötesprotokoll i går. Dokumentet säger att penningpolitiska beslutsfattare anser att räntorna bör höjas oavsett eventuella risker för landets ekonomiska tillväxt. Under junimötet höjdes räntan med 75 punkter, upp till 1,50-1,75 %. Dokumentet bekräftar att tillsynsmyndigheten kan komma att införa en liknande räntehöjning under sitt nästa möte i juli.

Genomsnittliga marknadsförväntningar tyder på att referensräntan i USA ska nå 3,5 % i slutet av 2022. Marknadsaktörer är inte helt övertygade om att den amerikanska ekonomin kommer att kunna överleva ett sådant tryck från Fed. Några av dem säger att lågkonjunkturen redan är här.

Senare idag kommer USA att börja rapportera om sin arbetsmarknad i juni. ADP-anställningsändringen publiceras en dag senare än vanligt. Andra rapporter som kommer att publiceras är arbetslöshetskraven och Challenger Job Cuts. Starka siffror kan pressa ner marknaderna en aning.

[ad_2]

Source link