Analys EUR/USD. “Greenbacken” är efterfrågad


EURUSD är fortfarande under press på grund av stor efterfrågan på tillgångar i “säker tillflyktsort”.

Det stora valutaparet är fortfarande svagt. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,1103.

Eftersom det vanligtvis sker tidigt på månaden är den ekonomiska kalendern mycket händelserik och erbjuder mycket data. Till exempel visade KPI i euroområdet 5,8 % å/å i februari efter att ha varit 5,1 % på årsbasis månaden innan. Kärn-KPI var 2,7 % å/å mot 2,3 % på årsbasis föregående månad.

Prissättningsmiljön kan vara den faktor som kommer att tvinga ECB att revidera referensräntan.

ADP Non-Farm Employment Change visade 475K i februari efter att ha varit 378K i januari. Det är lustigt att januaridata reviderades uppåt, från -301K till +509K – det har varit den största revideringen på många år.

Som ett resultat av detta förblir sysselsättningen ganska stabil men sektorn upplever fortfarande vissa problem med arbetsutbudet. Anledningen är pandemin.

I går kväll talade Fed-ordförande Jerome Powell till kongressen. Han sa att regulatorn var redo att höja räntan med 50 punkter om inflationen förblir hög. Indikatorn förväntas nå sin topp i år och sedan nå stabilitet.

Faktum är att investerare fick tydliga signaler om vad Fed planerar att göra, och det är bra för “the greenback”.Source link