Analys EUR/USD. Euron nådde en ny botten


EURUSD sjönk till sina 2-års lägsta; tillgången ser riktigt svag ut.

Det stora valutaparet uppdaterade sina bottennivåer igår. Just nu försöker det verkligen att nå stabilitet. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0806.

Europeiska centralbanken hade ett möte i går och beslutade att absolut ingenting skulle ändras. Referensräntan låg kvar på 0,0 %, inlåningsräntan och utlåningsräntan – på -0,5 % respektive 0,25 %. Tillsynsmyndigheten sa än en gång att nettotillgångsköpen skulle slutföras under tredje kvartalet. Euron svarade på denna nyhet med att sjunka.

I själva verket var gårdagens kommentarer från ECB absolut desamma som i mars. Tillsynsmyndigheten sa att räntorna skulle höjas någon gång efter QE-programmets slutförande, men tillkännagav inga exakta datum. Eftersom QE inte är tänkt att vara över tidigare än i juli bör marknadsaktörer vänta på en räntehöjning inom den närmaste framtiden.

Till skillnad från andra globala centralbanker, som föredrar att bekämpa inflationen med hjälp av monetära verktyg, ser ECB ganska långt efter. Och det gör inte Euro-entusiasterna glada.

USA rapporterade om detaljhandeln för mars i går. Indikatorn ökade med 0,5 % m/m, lite blyg för den förväntade avläsningen på 0,6 % m/m, efter att ha lagt till 0,8 % m/m i februari. Kärnförsäljningen ökade med 1,1 % m/m efter att ha ökat med 0,6 % m/m föregående månad och mot den förväntade läsningen på 1,0 % m/m.

Siffrorna är ganska bra, särskilt mitt i den globala prisökningen på livsmedel och icke-livsmedelsprodukter. Statistiken stödde “grönbacken”.

Idag är det långfredag ​​i de katolska länderna, så marknadsvolatiliteten förväntas vara lägre än vanligt.Source link