Analys EUR/USD. Euron lyckades korrigera

[ad_1]

eur_usdEURUSD blev av med trycket och har för avsikt att stiga.

Det stora valutaparet fixar sig inom en “platta” på fredag. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0568.

Det verkar som om kommentarerna om europeisk inflation inte skrämmer någon längre. ECB:s vicepresident Luis de Guindos sa igår att KPI kommer att förbli hög under de kommande månaderna. Samtidigt menar han att inflationsförväntningarna på medellång sikt är oförändrade på 2 %. Guindos är övertygad om att den europeiska tillsynsmyndigheten bör agera smidigt och vara försiktig med sin penningpolitik.

ECB:s penningpolitiska möteskonton som släpptes i går bekräftade det faktum att europeiska beslutsfattare var mycket oroliga för inflationen i regionen. Några av dem betonade att ECB borde visa beslutsamhet att bekämpa priserna och hjälpa dem att nå stabilitet.

Regulatorn bör förbli flexibel eftersom det finns flera faktorer som kan bidra till att göra KPI mer stabil. Även de minsta förändringar kommer att räcka för att göra penningpolitiken mer “hökaktig”.

Den här gången stödde det faktum att regulatorn ser alla inflationsrisker och inser nödvändigheten av aktiva åtgärder den europeiska valutan.

Statistiken som publicerades av USA var inte alltför säker. Den veckovisa arbetslöshetsrapporten visade 218K mot den förväntade läsningen på 200K. Indikatorn är flyktig men inte så mycket.

Dagens ekonomiska kalender kommer inte att erbjuda några siffror från Europa och USA, så marknadsaktörer kommer att fortsätta att analysera vad de redan har. Om inget överraskande händer kan euron fortsätta sin långsamma tillväxt.

[ad_2]

Source link