Analys EUR/USD. Euron lyckades återhämta sig


Efter att ha uppdaterat denna månads låga nivåer korrigerades EURUSD snabbt.

Det stora valutaparet nådde viss stabilitet. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0914.

“Greenbacken” försvagades igår: den amerikanska 10-åriga obligationsräntan sjönk och marknadssentimentet förbättrades. Investerare blev återigen intresserade av riskfyllda tillgångar och deras efterfrågan på USD minskade.

Idag kommer att bli en väldigt hektisk dag. Först och främst håller Europeiska centralbanken ytterligare ett möte. Referensräntan kommer sannolikt inte att förändras men marknadsaktörerna är mer intresserade av tillsynsmyndighetens retorik. Ju mer aggressiva kommentarerna är, desto bättre för euron. Det kan också vara intressant att se hur regulatorn bedömer inflationen och vilka åtgärder den kommer att vidta under kontroll.

För det andra kommer USA att släppa detaljhandelsförsäljningen i mars, som kan lägga till 0,6 % m/m efter att ha ökat med 0,3 % m/m föregående månad, liksom den veckovisa rapporten om de initiala arbetslöshetskraven. Det kommer att bli intressant att lära sig komponenterna i den tidigare rapporten – hur amerikaner spenderar pengar i ljuset av inflationsuppgången.

När det gäller den senare versionen förväntas indikatorn visa 172K efter att ha varit 166K veckan innan. Arbetsmarknaden är fortfarande ganska stabil och det är det enda som alla behöver veta.

Senare på kvällen kan EURUSD bli mer volatil.Source link