Analys EUR/USD. Euron försöker växa

[ad_1]

eu-l8EURUSD förblir nära paritet men fortsätter att försöka återhämta sig.

Det stora valutaparet fortsätter i sina försök att stiga efter gårdagens nedgång. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0039.

Den viktigaste höjdpunkten är pariteten EURUSD nådde i går, något som investerare inte har sett på 20 år och förmodligen inte skulle vilja se. Det borde dock inte komma som någon överraskning. Skillnaden mellan ECB:s och amerikanska FOMC:s referensräntor spelar mot den europeiska valutan. Dessutom står euroområdet inför ett underskott i handelsbalansen på grund av energiprisuppgången och problem med leveranser – allt detta satte också press på euron.

Europas energikris är dåliga nyheter för euron. Allt som händer just nu kan inte lösas snabbt, vilket innebär att euron kommer att förbli strategiskt svag trots alla sina försök att återhämta sig.

Senare idag bör marknadsaktörer vända sin uppmärksamhet mot den amerikanska KPI, som förväntas visa 1,1 % m/m och 8,8 % y/y. Inflationen i USA kan visa en ny topp, vilket ökar chanserna för en räntehöjning med 75 punkter i juli.

Hög inflation kommer inte att chockera investerare – de har redan vant sig vid det. Kärn-KPI kan sjunka, men inte för mycket.

[ad_2]

Source link