Analys EUR/USD. Euron bekämpar attacker

[ad_1]

forexnews4_ eurEURUSD balanserar nära paritet; Euro-entusiasterna “håller fortet”.

Den stora valutan ser fortfarande svag ut. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0022.

Någon gång under dagen når EURUSD nyhetslåga – den senaste är på 0,9996. Troligtvis kommer tillgången att sjunka mycket lägre, eftersom björnar inte ger upp så lätt. Det är dock mest tid som EURUSD konsolideras.

Investerare vänder sig nu till amerikanska räntor igen. Den amerikanska KPI visade 9,1 % på årsbasis i juni, den högsta avläsningen på 41 år. I maj var indikatorn 8,6 % å/å och förväntades visa 8,8 % å/å. På MoM ökade inflationen med 1,3 % efter att ha ökat med 1,0 % månaden innan.

Inflationshöjningen gör att amerikanska FOMC borde vara mer aggressiva. Aggressiv nog för att höja referensräntan med 100 räntepunkter istället för 75 som marknadsaktörerna förväntar sig. Finansmarknaderna har diskuterat ett sådant drag redan i flera dagar och detta scenario verkar bli mer och mer realistiskt.

Internationella valutafonden tror att det kommer att bli extremt svårt för USA att undvika en eventuell recession. Konsumentutgifterna går ner och majdata bekräftar det. Internationella valutafonden räknar med att USA:s BNP endast kommer att öka med 2,3 % 2022 mot den tidigare prognosen på 2,9 % och tror att den amerikanska inflationen inte bara blir ett nationellt problem utan också ett globalt problem.

[ad_2]

Source link