Analys EUR/USD. Euron är på väg uppåt

[ad_1]

eu-l15EURUSD återupptog sin tillväxt efter svaga PMI-releaser.

Det stora valutaparet är tillbaka på tillväxt. Den aktuella noteringen för instrumentet är 1,0244.

Början av denna handelsvecka var ganska kämpig – den ekonomiska kalendern erbjöd en hel del PMI-data från Kina, USA och euroområdet, som var mindre.

Å andra sidan vore det dumt att förvänta sig något annat. De flesta av de globala centralbankerna stramar åt sin penningpolitik för att bekämpa inflationen, vilket i sin tur minskar affärsverksamheten. Ta en titt nu och du kommer att se att planen fungerar. Förutom att de möjliga konsekvenserna ser skrämmande ut.

ISM Manufacturing PMI-rapporten visade 52,8 punkter i juli efter att ha varit 53,0 punkter månaden innan. Det förväntade antalet var dock 52,3 poäng, så de faktiska uppgifterna var inte så dåliga. Ändå är det den lägsta läsningen sedan juni 2020.

Rapportens komponenter visade att det största bidraget till nedgången kom från nya beställningar, sysselsättning, produktion och leverantörsleveranser.

Dagens kalender innehåller ingen viktig statistik, varken från USA eller euroområdet. Det innebär att investerare måste arbeta med fakta som de redan känner till.

[ad_2]

Source link