Analys EUR/USD. Den amerikanska dollarn är fortsatt stark

[ad_1]

forexnews4_ eurPå torsdag är majoren mycket försiktig. Priset är 1,0443.

Det finns gott om nyheter idag, och allt handlar om globala tillsynsmyndigheter. Till exempel höjde Federal Reserve-systemet räntan med 75 baspunkter till 1,50-1,75%. Detta är den mest påhittiga åtgärden som Fed vidtagit sedan 1994. Förväntningarna var ungefär sådana: efter att inflationsstatistiken för maj publicerades var det tveksamt om Fed kommer att hålla tillbaka sin monetära aggression.

I kommentaren sägs det att den amerikanska ekonomin efter en nedgång i början av året expanderade med fotfäste i de växande lönesumman och den låga arbetslösheten. Samtidigt är inflationen fortsatt hög på grund av obalansen mellan utbud och efterfrågan. Inflationsriskerna förblir uppmärksammade av regulatorn som anser att det är giltigt att öka målintervallet.

Ganska intressant, Fed återgick till att uttala ett inflationsmål på 2,0%.

Ränteprognosen för 2022 utökades till 3,4% från 1,9%.

Jerome Powell lyckades lugna ner investerarna och förklarade att denna höjning av kursen var onaturligt stor och inte skulle komma i praktiken.

ECB-chefen Christine Lagarde talade på onsdagen om nödvändigheten av att vara stark och konsekvent i penningpolitiken och noterade att kriser aldrig är sig lik. Bortsett från detta tillkännagav ECB flexibel återinvestering av PEPP för att fortsätta fungera mekanismerna för att gå över penningpolitiken.

Med andra ord är Fed redo att attackera inflationen, medan ECB fortfarande väntar på ett mirakel. Det är därför den amerikanska dollarn växer medan euron förblir deprimerad.

[ad_2]

Source link