Analys AUD/USD. Aussie letar efter sätt att resa sig

[ad_1]

aud_newsAUDUSD rör sig långsamt nära sina lokala låga nivåer – tillgången hoppas fortfarande på en återhämtning.

Den australiska dollarn försöker stiga mot USD på torsdag. den aktuella noteringen för instrumentet är 0,6966.

Statistiken som publicerades av Australien på morgonen visade att arbetslösheten i landet sjönk till 3,9 % i april efter att ha varit 4,0 % i mars.

Samtidigt skapade inte ekonomin många nya jobb – sysselsättningsförändringen visade bara 4K i april efter att ha varit 17,9K månaden innan och mot den förväntade läsningen på 30K. Å ena sidan är det helt klart – vintersäsongen är snart på väg. Å andra sidan kommer externa problem att påverka den australiensiska arbetsmarknaden och ekonomin, som är mycket känslig för exportfrågor.

Igår svarade AUD på ganska tveksamma makroekonomiska rapporter från Kina för april, som var mycket värre än väntat på grund av Shanghai-låsningen. Både detaljhandeln och industriproduktionen sjönk, samma som investeringar i anläggningstillgångar. Samtidigt steg arbetslösheten i var och en av de 31 största städerna.

Kinas ekonomiska balans är mycket viktig för Australien. Trots alla politiska spänningar är Kina fortfarande Australiens viktigaste handels- och ekonomiska partner.

[ad_2]

Source link