Analys AUD/USD. Aussie kunde inte hålla balansen


AUDUSD minskar som svar på nedslående statistik.

Den australiska dollarn slutade stiga mot USD på tisdagen; just nu drar Aussie tillbaka. Den aktuella noteringen för instrumentet är 0,7102.

Den preliminära statistiken som publicerades på morgonen visade att tillverknings-PMI i Australien sjönk till 55,3 punkter i maj efter att ha varit 68,8 punkter månaden innan. Services PMI sjönk till 53,0 poäng mot 56,1 poäng i april.

Indikatorerna minskar troligen på grund av den kinesiska ekonomiska nedgången – Kina är Australiens viktigaste handels- och ekonomiska partner. En annan faktor som kan ha påverkat båda PMI:erna är säsongsväxlingen.

RBA:s hållning är fortfarande “hökaktig”. Men med hänsyn till den globala ekonomiska nedgången och flera inhemska riskfaktorer kan tillsynsmyndighetens strategi göra investerare och kapitalmarknader besvikna. För att Aussie ska resa sig bör det bland annat finnas en lämplig riskattityd. Men bristen på positiva katalysatorer kan eliminera landets relativa ekonomiska stabilitet och det kan resultera i en ny våg av nedgång i AUD-kursen.

RBA:s referensränta kan komma att stiga avsevärt fram till slutet av 2022. Genomsnittliga marknadsförväntningar tyder på att regulatorn kommer att införa 25-punktsräntehöjningar under sina möten i juni, juli och augusti. En annan vandring kan hända i november. I slutet av året kan räntan nå 1,25 1,35%.

RBA:s nästa möte är planerat till den 7 juni.Source link