Amerikanska dollar tankar på att tippa Feds räntehöjningsvägledning före USA:s BNP. Kommer USD att återhämta sig?

[ad_1]

US Dollar, USD, EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY, Råolja – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn sjönk efter att Fed drog tillbaka höjningsgarantierna
  • APAC aktier var något starkare trots massiva uppgångar på Wall Street
  • Alla ögon ligger på USA:s BNP idag. Will ett stort antal lyft USD till återuppta sin uppåtgående trend?

Den amerikanska dollarn dök när marknaden justerade om förväntningarna på räntehöjningar från Fed. Den förväntade höjningen på 75 punkter (bp) från Fed ledde till att EUR/USD och GBP/USD fick de största uppsvingarna i New York-slutet. Den japanska yenen har varit den största vinsten mot den amerikanska dollarn i Asien idag.

Fed-ordförande Jerome Powell sa i kommentarer efter beslutet att sammanfattningen av ekonomiska prognoser (SEP) från juni var oförändrade. Han sa att USA för närvarande inte är i en lågkonjunktur och att framtida höjningar kommer att vara databeroende.

Han uteslöt inte ytterligare en höjning på 75 bp, men Fed kommer inte längre att ge guidning framåt om ränterörelser.

Den upplevda inbromsningen i räntehöjningsbanan såg att statsräntor mjukade upp kurvan till 10 år, medan noter därutöver lade till några räntepunkter. Wall Street exploderade uppåt med Dow, S&P 500 och Nasdaq högre med 1,37%, 2,62% respektive 4,06% i deras kontantsession. Futures är för närvarande något lägre.

APAC aktieindex är något i grönt, med Hongkongs Hang Seng Index undantaget. Det är ned med mindre än 1 %. Som väntat höjde Hong Kong Monetary Authority (HKMA) räntorna med 75 punkter idag för att matcha Fed-höjningen.

Råolja gick högre på den mjukare dollarn och stärktes av lagerdata. De Energiinformationsförvaltningen (EIA) rapporterade att innehavet i den strategiska petroleumreserven minskade med 4,5 miljoner fat. Detta var en större minskning än prognosen och tar ner reserven till 422 miljoner fat

Råvaror är generellt sett högre över hela linjen genom den asiatiska sessionen. Mest anmärkningsvärt är att järnmalmen har haft en bra spridning, den var upp över 5 % i ett skede. Guld handlas nära 1 736 USD per uns.

Efter tyska KPI idag kommer fokus att ligga på amerikanska BNP-siffror, där marknaden förväntar sig en årlig tillväxt på 0,5 % under andra kvartalet. Kvartalsvisa PCE-data kommer också att släppas och marknaden letar efter en ökning med 4,4% QoQ under de tre månaderna fram till juni. Detta är Feds föredragna mått på pristillväxt.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

USD (DXY) Index teknisk analys

USD (DXY)-index föll över natten men kunde inte gå under 3-veckors lägsta 106,11 och denna nivå kan ge stöd. Där under kan brytpunkten 105,59 ge stöd.

10-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA) verkar vara på väg att passera under 21-dagars SMA. Detta skulle skapa en Dödskorset och det kan tyda på att baisseartat momentum kan utvecklas.

På ovansidan kan gårdagens topp på 107,43 ge motstånd.

USD-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link