Amerikanska dollar kan stiga som inflationsfruktan, Fed Outlook hamnar rampljuset


USA-KINA TRADE TALKS, VICTORIA LOCKDOWN, PCE, INFLATION, USD / JPY – TALKING POINTS:

  • Marknaderna dämpades trots handelssamtal mellan USA och Kina, ny avstängning i Victoria
  • Inflationshämtning och dess inverkan på Fed-politiken i fokus när PCE-data närmar sig
  • USD / JPY-motståndsavbrott sätter en månads intervall topp i hårkorset

Finansmarknaderna gjorde en oinspirerande utveckling i handeln med Asien och Stillahavsområdet. G10-valutornas tomgång, liksom guld- och råoljepriserna. De regionala börserna steg i genomsnitt något lägre och skiftade ner tillsammans med klockans S&P 500-terminer.

Den fuktiga bakgrunden är nyfiken med tanke på ett sortiment av anmärkningsvärda rubriker som kan ha förväntats inspirera till volatilitet. Australiens delstat Victoria återinförde Covid-spärråtgärder efter ett utbrott i Melbourne medan USA och Kina höll den första Biden-eran av handelssamtal.

Aktierna i Kina ökade, till synes efter att Peking sa att en chatt mellan USA: s handelsrepresentant Katherine Tai och Kinas vice premiärminister Liu Han ”genomförde uppriktiga, pragmatiska och konstruktiva utbyten [based on] ömsesidig respekt. CSI 300-aktieindex poppade snabbt högre men tog snabbt tillbaka det mesta av rörelsen.

MARKNADER TRYCKAR AV HANDELSSAMTAL FÖR USA-KINA, VICTORIA LOCKDOWN

Den försiktiga stämningen återspeglar troligen en känsla av ångest inför fredagens publicering av aprilens amerikanska PCE-data, Fed: s gynnade inflationsmätare. Det förväntas visa att kärntillväxten steg till 2,9 procent jämfört med året innan, den högsta på nästan tre decennier.

USA: s pristillväxt har i allt högre grad överträffat jämfört med basprognoser de senaste månaderna, vilket tyder på att analytiker underskattar graden av pågående reflation. Om PCE-avläsningar överskrider därefter kan spekulationer om en snabbare än förväntat avsmalnande av Fed-stimulans bli värmande på nytt.

I det här scenariot kommer den amerikanska dollarn sannolikt att marschera bredare bredvid avkastningen på statsobligationer. Under tiden är det sannolikt att en försäljningsrunda täcker känslokänsliga tillgångar inklusive aktier, tillväxtinriktade råvaror som råolja och cykliska valutor som den australiska dollarn. Anti-fiat guld ser också sårbart ut.

USD / JPY TEKNISK ANALYS – DOLLAR SÖKER FÖR EN ANNAN UPSVING

Kortvarig positionering visar att USD / JPY har brutit sig över trendlinjemotståndet och styrt nedgången under de senaste två veckorna. Brottet öppnar uppenbarligen dörren för ett steg högre för att testa områdesmotstånd i zonen 109.62-79 igen. Rensning som kan öppna vägen ovanför 110,00-siffran.

Omedelbart stöd fortsätter att sitta i regionen 108.30-55, en böjningszon som har fungerat som både relevant stöd och motstånd sedan början av mars. Ett drag tillbaka under det yttre lagret av denna tröskel kan sätta scenen för ytterligare en utmaning av svängbotten vid 107.45.

USD / JPY pristabell - 8 timmar

Diagram skapat medTradingView

FX TRADING RESOURCES

— Skriven av Ilya Spivak, chefsstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter

Source link