Amerikansk dollar Söker en livlina i PCE -inflationsdata

[ad_1]

US DOLLAR, FED, PCE INFLATION, AUD / USD – TALPUNKTER:

  • US Dollar stabil trots Q2 BNP miss, risk-off ledtrådar från Amazon vägledning
  • Engagemang kan saknas innan PCE -data eftersom Fed -utsikterna tar form
  • AUD / USD kan återuppta sin nedåtgående trend om kritiskt motstånd nära 0,74 hålls

Den amerikanska dollarn rördes inte särskilt eftersom BNP under andra kvartalet registrerades lägre än väntat igår. Rapporten visade att produktionen ökade med en årlig hastighet på 6,5 procent under de tre månaderna fram till juni, medan analytiker pennade in en läsning på 8,5 procent.

Valutan var på samma sätt orörlig som nedslagen vägledning inbäddad i resultatrapporter för andra kvartalet från viktiga pandemivinnare inom tekniksektorn – särskilt Amazon Inc – utlöste riskaversion i aktierummet. Jämförelseenhetens oöverträffade likviditet lockar ofta fristadens efterfrågan i tider av marknadsstress.

Kanske smälter marknaden fortfarande vägledningen från FOMC: s policymeddelande i juli. Som noterade tidigare, den efterföljande prisåtgärden talade till en i stort sett “duvig” läsning men innehållet i Fed: s berättelse verkar spegla beslutsfattare försiktigt anpassa marknaderna till kommande stimulansuttag.

Med detta i åtanke kan handlare vara ovilliga att visa riktat engagemang när rampljuset vänder sig till Junys PCE-data. Fed: s gynnade inflationsmätare förväntas sätta pristillväxten på 3,7 procent jämfört med året, det högsta på tre decennier. Prisdata har tenderat att slå prognoser nyligen och öppnat dörren för en överraskning.

En överdimensionerad ökning kan framkalla spöket “stagflation”, där tillväxttakten normaliseras när återhämtningen från Covid -lockdowns mognar men inflationen visar sig vara klibbig. Det kan vara en känsla när marknaderna funderar över Fed -politiken som är utmanande i ett sådant scenario och erbjuder förnyat USD -stöd.

AUD / USD TEKNISK ANALYS – AUSSIE DOLLAR DOWNTREND INSTÄLLT ATT ÅTERFÖRA?

Den australiska dollarn fortsätter att sväva mot stödvänt motstånd i området 0.7384-0.7413, en barriär förstärkt av en fallande trendlinje som definierar nedåtgående rörelse sedan mitten av juni. En stor topp med huvud och axlar huggna ut från början av året antyder en i stort sett baisis.

Det första stora stödskiktet verkar vara i zonen 0.7222-44. En paus nedanför som bekräftades dagligen kan stänga scenen för att nedtrenden från H & S -mönstret ska återupptas. Den inställningen innebär en ungefärlig uppmätt rörelse ner till regionen 0.7120-30.

Att etablera fotfäste över 0,7413 verkar vara en förutsättning för att neutralisera omedelbar försäljningstryck. Det kan börja en återhämtning som sätter 0,76-siffran inom köparnas räckvidd. En entydig ogiltigförklaring av den kortsiktiga nedtrenden behövs dock för att dra fasta slutsatser.

Amerikansk dollar Söker en livlina i PCE -inflationsdata

AUD /USD dagligt diagram skapat medTradingView

FX TRADING RESOURCES

— Skriven av Ilya Spivak, huvudstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter[ad_2]

Source link