Amerikansk dollar sjunker när marknaderna vänder före ECB och USA:s KPI. Vart ska jag för DXY Index?

[ad_1]

US Dollar, Råolja, EUR, NOK, SEK, USD, JPY, CHF, ECB, US CPI – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn lättade idag när marknaderna gillade vad de hörde om Ukraina
  • Eegenskaperna går högre,handelsvaror gick lägre, och valutor var blandade
  • Alla ögon på ECB och USA:s KPI idag.Wsjuka USAD (DXY-index) återuppta sin uppåtgående trend?

Den amerikanska dollarn drog sig tillbaka med över 1 % från sin senaste topp när marknaderna suckade en lättnad över tillkännagivandet över natten att Ukraina kan komma att överväga en “diplomatisk lösning”.

Denna lösning skulle innebära ett åtagande från Ukraina till neutralitet men upprätthållande av hela dess territorium.

I slutet av den nordamerikanska sessionen var råvarupristavlan helt röd medan aktiestyrelsen var helt grön i en vändning av de senaste förmögenheterna.

Valutor som hade rallyt såldes och vice versa. EUR, NOK och SEK var de stora vinsterna, medan USD, JPY och CHF tappade mark.

Nasdaq steg med 3,6 % i sin kontantsession och APAC-aktier har också gått norrut. Ett lägre oljepris höjde japanska Nikkei 225 med mer än 4 % i ett skede idag. Önationen är en stor energiimportör.

Råoljeterminskontakterna för WTI och Brent är långt ifrån sina senaste toppnoteringar med WTI nära 111 USD fat från USD 130,50 fat och Brent på cirka 114 USD fat från USD 139,15 fat.

Nickel är fortfarande stängt på London Metal Exchange (LME) och alla andra råvaror – energi, metaller och jordbruk – var märkbart lägre. Vid tidpunkten för tryckningen är guld nära 1 980 USD per uns, en minskning från 2 070 USD i tisdags.

G-10 statsobligationsräntor tickade upp, med riktmärket för 10-åriga statsobligationer som nu gav 1,94 %, en ökning med cirka 27 punkter från den lägsta i måndags.

Europeiska centralbanken (ECB) kommer att träffas idag och de förväntas lämna räntorna oförändrade. Fokus kommer att ligga på kommentaren från ECB:s ordförande Christine Lagarde när hon ger en presskonferens direkt efter pow wow.

Den amerikanska dollarn mjuknade inför USA:s KPI senare idag, där marknaden förväntar sig att den totala KPI på årsbasis kommer att vara 7,4 % och kärn-KPI att skriva ut 6,4 %, båda 0,4 % över de senaste månadernas siffror.

USA kommer också att få några uppgifter om arbetslöshetsanspråk samtidigt som KPI.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

US Dollar (DXY Index) Teknisk analys

Efter att ha nått en topp i början av veckan, drog sig US Dollar Index (DXY) tillbaka till stödnivåer men kunde inte penetrera under dem.

Den 10-dagar enkelt glidande medelvärde (SMA) och pivotpunkten 97.802 kan fortsätta att ge stöd. Under det kan 97.441 och 96.462 också ge support.

På ovansidan kan det senaste högsta värdet på 99,418 erbjuda stöd före topparna som sågs i början av 2020 på 100,556 och 100,931.

USD-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link