Amerikansk dollar håller uppgångar när Japan ökar och Kinas PMI väger. USD-volatilitet framåt?

[ad_1]

US-dollar, val i Japan, USD/JPY, Kinas PMI, AUD/USD – Talking Points

  • USAD har gjort uppgångar inför ett Fed-möte som förväntas bli stramare
  • APAC aktier utanför Kina var positiva till japanska valresultat
  • Centralbanker är fronten och centrum för marknadens omfattning.Vad betyder det för USD?

Asiatiska aktier var mestadels högre idag, ledda av att japanska aktier steg i efterdyningarna av

Japans premiärminister Fumio Kishida säkrar en direkt majoritet i underhuset för sitt sittande liberala demokratiska parti (LDP).

Enkäter fick regeringen att släpa efter och farhågor var uppenbara för en minoritetsregering som skulle kämpa för att driva igenom återhämtningspaket. Med vinsten ser marknaden att LDP öppnar handväskan för att stimulera ekonomin.

Yenens försvagning på valresultatet fick USD/JPY att stiga. Den amerikanska dollarn har hållit fast vid uppgångar som sågs på fredagen i de flesta valutapar, delvis tack vare månadsskiftet. Fed-mötet på onsdagen kan se en uppgång i volatiliteten för den amerikanska dollarn.

Det brittiska pundet kommer också att vara i fokus inför torsdagens Bank of England-möte, där det förväntas att banken kommer att gå in i åtstramningsläge.

Risk-på-miljön fick hjälp av Nasdaq 100 och S&P 500 som gjorde nya all-time highs på fredagen.

Hongkong och kinesiska aktier var dock lägre efter nedslående data under helgen. Kinas inköpschefersindex (PMI) föll till 49,2 för oktober månad från 49,6 i september, utan marknadsprognoser på 49,7.

Högre energipriser, strömavbrott och nedstängningar verkar ta hårt. Järnmalmspriserna fortsatte att pressa ner. Råoljan var något mjukare i början av veckan, eftersom uppmärksamheten kommer att riktas mot OPEC+-mötet som kommer att äga rum på torsdag.

Obligationsmarknadsroten som skakade australiensiska fasta räntor förra veckan, återhämtade sig något idag. Försäljningen var ett resultat av att RBA såg ut att släppa styrningen av avkastningskurvan inför sitt penningpolitiska möte i morgon. Trots den positiva tonen på marknaderna gick AUD/USD lägre idag.

Det är en stor vecka med centralbanksmöten med RBA i morgon, Fed på onsdag och Bank of England på torsdag. I USA kommer det idag att publiceras ISM, PMI och byggnadsutgifter.

US Dollar (DXY) Teknisk analys

Den amerikanska dollarn ligger kvar inom en stigande trendkanal som startade i juni. 21-dagars och 55-dagars enkla glidande medelvärde (SMA) verkar ha något tekniskt bidrag.

I slutet av förra veckan flyttade DXY ner mot 55-dagars SMA och studsade två gånger från denna SMA. Det rörde sig sedan upp genom 21-dagars SMA, en SMA som tidigare har gett en del motstånd. Dessa 2 SMA:er kan ge stöd för den amerikanska dollarn tillsammans med den nedre gränsen för trendkanalen.

Tidigare låga nivåer på 93.278, 92.981, 91.947 och 91.782 är potentiella stödnivåer. På ovansidan kan den senaste tidens högsta på 94,561 erbjuda motstånd.

US-dollardiagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link