fxtrading


AUD/USD, Hang Seng, CSI 300, US Dollar, Fed, Delta Variant, RBNZ – Talking Points

  • Hakadessa aktier slår när tillslaget börjar bredda, vart ska man sedan?
  • Styrkan i amerikanska dollar mot råvaror och tillhörande valutor fortsätter
  • Risk tillgångar på bakfoten inför en hökisk Fed vid Jackson Hole nästa vecka

Hang Seng och Kinas fastighetsindex flyttade djupt i rött på fredagen när den lokala tillsynsmyndigheten fortsätter att slå till mot sektorer som inte är tekniska. Omfattningen av skärpta regler verkar växa, vilket ökar risken för avstängning på alla marknader. Deltavariantens effekt ökar nedstämningen, med råvaror och länkade valutor under press när den amerikanska dollarn fortsätter att stärkas. Lockdown -tillägg och hamnstängningar i hela regionen orsakar oro.

AUD, CAD och NZD gjorde alla nya nedgångar för året i veckan. NZD hittade lite stöd idag efter att RBNZ -guvernör Orr sa att Nya Zeelands kontanträntor måste återgå till neutralt med 2%. Detta mot bakgrund av att de obligatoriska inflations- och sysselsättningsmålen har uppnåtts. En räntehöjning i oktober i Nya Zeeland kan vara oundviklig med tanke på sådan retorik om inte Delta tar tag och lockdown fortsätter.

AUD/USD har fortsatt lägre och har nu en stark nedåtgående fart. Fraktkostnaden för järnmalm steg till 10-åriga höjder denna vecka och Kina stängde ett antal hamnar. Järnmalmspriserna rasade som ett resultat.

En tyst dataavslutning för veckan kommer sannolikt att ha marknaden fokuserad på Fed -sammankomsten i Jackson Hole nästa vecka. Medan den senaste retoriken har setts som hökig, kan alla Fed-speak ha en inverkan på marknaderna.

AUD/USD Teknisk analys

Fördelningen av AUD/USD till 0,7290 visar en acceleration av nedtrenden och öppnar det potentiella testet av låga från oktober förra året på 0,7010. Den starka korrelationen med järnmalmspriset visar den australiensiska dollarns inverkan och mottaglighet för handel med Kina, den största ståltillverkaren i världen.

AUD/USD och JÄRNMALSFARTSKOSTNADER (BALTIC DRY FREIGHT INDEX) – Dagligt diagram

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, Strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCarthyFX på Twitter

Source link