Amerikansk dollar en kontaktpunkt med motståndsnivåer som närmar sig USD/CHF


USDOLLAR, FED SPEAK, USD/CHF, EUR/CHF – SAMTALSPUNKTER:

  • USADollar bibehåller en förstärkande partiskhet efter att amerikanska KPI släpptes
  • Asien och Stillahavsmarknaden rörde sig oberörd av ett starkt försprång från Wall Street
  • USD/CHF och EUR/CHF vill testa resistensnivåer?

USADollar förblir ett fokus för marknaderna eftersom en hälsosam aptit för risker från Wall street inte lyckades förverkligas till högre nivåer för risktillgångar under den asiatiska sessionen, med de flesta aktieindex som återvände till nivåer som de var innan amerikansk KPI släpptes i sessionen strax före . Valuta-, råvaru- och obligationsmarknaderna lämnades också för att fundera över den större bilden, eftersom de också drog sig tillbaka till nivåer som sågs strax före amerikansk KPI -release.

Med lite data som släpptes idag, låg fokus på marknaderna på centralbankerna runt om i världen och deras förmåga att dra tillbaka stimulans utan att störa marknadens förtroende. Fed i synnerhet kommer att förbli i rampljuset med flera styrelseledamöter denna vecka som uttrycker fler hökaktiga attityder än vad som anges i det senaste FOMC -uttalandet i slutet av juli.

USD -styrka över hela linjen fortsätter att vara ett tema som handlare blir mer bekväm med. Eventuella ytterligare kommentarer från Fed: s styrelsemedlemmar kommer att följas noga och marknadsreaktioner kommer att vara nyckeln till framtida inriktning för många marknader. Medan andra centralbanker har lutat sig in i en mer hökaktig inställning, verkar Fed vänta på marknadens godkännande innan han drar i avtryckaren. Det är osannolikt att vi kommer att få någon officiell förändring av Fed -inställningen förrän senare i månaden på Jackson Hole Symposium.

Efter publiceringen av brittiska BNP -siffror kommer den europeiska sessionen sannolikt att se till att USA öppnar med endast andra och tredje nivådatautgåvor för att leta efter ledtrådar för marknadsinriktning.

Schweiziska francs avskrivningstestning av tekniska nivåer

Fortsättningen av CHF -avskrivningarna tidigare i veckan har konsoliderats i den asiatiska sessionen när den närmar sig viktiga nivåer i både USD/CHF och EUR/CHF. Översta nivån att titta på i USD/CHF är 0.9275 medan motståndet på kort sikt i EUR/CHF är 1.0870. En överträdelse högre på dessa marknader skulle föreslå att ytterligare CHF -avskrivningar är möjliga.

USD/CHF – Dagligt diagram

Diagram skapat i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan.

Source link