Amazon samarbetar med Barclays för att låta brittiska kunder betala i delbetalningar


Från och med idag kommer Amazon-kunder i Storbritannien att ha tillgång till en ny, flexibel betalningsmetod – Installments by Barclays, som hjälper dem att finansiera köp för £100 eller mer på amazon.co.uk. Det återanvändbara kreditkontot kan användas på miljontals produkter, inklusive de från tusentals små och medelstora företag som säljer på Amazon. Med Installments by Barclays får kunderna större flexibilitet att betala för sina inköp, med finansieringsalternativ tillgängliga på villkor mellan 3 – 48 månader.

Förstagångsanvändare kommer att välja sitt val av avbetalningsplan från tillgängliga terminsalternativ vid Amazon kassan, fylla i en onlineansökan, och i de flesta fall kommer de att få ett omedelbart svar från Barclays som låter dem veta om de har blivit godkända och anger sina utgifter. gränser.

Om de godkänns kommer kunderna att hitta sitt återanvändbara kreditkonto lägg till sin plånbok och tillgängligt i kassan när de handlar på Amazon, vilket gör att de kan göra upprepade köp utan att behöva ansöka om, så länge de håller sig inom sin totala kreditgräns och månatliga betalningsgräns.

Betalningar automatiseras via autogiro, vilket ger kunderna ett enkelt och bekvämt sätt att betala av sina inköp i tid, och kontot kan hanteras direkt via Barclays-appen, även om kunden inte bankar med Barclays.

Barclays erbjuder detta kreditkonto till en APR på 10,9 % för onlineköp på Amazon, även om kampanjpriser och räntefri finansiering kan vara tillgängliga ibland. Det tillkommer inga kontohanteringsavgifter, förseningsavgifter, utdragsavgifter eller andra dolda avgifter.

Kunder måste uppfylla vissa behörighetskrav för att ansöka om ett avbetalningskonto – till exempel måste de vara över 18 år och ha varit bosatta i Storbritannien i minst tre år; se hemsidan för mer information. Avbetalningar från Barclays är inte tillgängligt för beställningar som innehåller Amazon-presentkort, digitala produkter, matvaror, förköpsprodukter och produkter som inte finns i lager. Minsta utgift för varje beställning är £100.

Rob Levy, chef för avbetalningslån, Amazon UK, kommenterade:

“Varje dag strävar vi efter att förnya på uppdrag av våra brittiska kunder. Avbetalningar är ett sätt vi kommer att erbjuda kunderna flexibla alternativ, så att de kan välja att betala nu eller dela upp kostnaden för större köp i budgetvänliga månatliga avbetalningar. Det här är en enkel och transparent tjänst från Barclays som automatiserar månadsbetalningar, vilket ger större komfort för kunder som gör större inköp.”

Ruchir Rodrigues, chef för Barclays Cubed & Consumer Bank Europe, sa:

“Detta är ytterligare ett stort steg i vår ambition att återuppfinna betalningar vid försäljningsstället och glädja kunderna. Amazon erbjuder en shoppingupplevelse i världsklass, och den här nya tjänsten ger användarna ett helt återanvändbart alternativ för delbetalning, som de kan använda för att sprida kostnaden för inköp över en längre period.”Source link