Allt du behöver veta för att handla på CFD-börsen

[ad_1]

Vi är glada över att kunna publicera följande gästinlägg, med tillstånd av Jerry Chen, forskningsstrateg på Pepperstone.


Jerry Chen, Pepperstone

Att investera i aktier genom CFD:er har blivit mycket populärt idag, främst på grund av det stora antalet möjligheter som finns på marknaderna och den lätta tillgång som handlare på detaljhandelsnivå åtnjuter. I den utsträckningen är Pepperstone stolta över att meddela att deras Share CFD-erbjudande expanderar! Handlare kan nu få tillgång till och handla ytterligare 50 Hong Kong-aktier CFD från deras Pepperstone-portfölj.

I den här korta artikeln kommer vi att dela nyckelfrågor du behöver veta för att investera och verka på CFD-aktien plus var du kan få exponering mot ett brett utbud av HK-aktier med hävstång.

Först och främst måste vi alltid komma ihåg att när vi talar om att investera i aktier, talar vi om företag som har blivit börsnoterade och i utbyte mot visst kapital ger de en procentandel av ägandet till investerare.

Den största skillnaden mellan CFD:er och att investera i den faktiska aktien är att CFD:er är belånade, medan investeringar i aktier inte är hävstångsmässigt och inte tillåter att tillgången disponeras lika snabbt som en CFD gör – med ett musklick.

Med detta i åtanke är det första övervägande som vi måste ta hänsyn till när vi investerar i aktier det fordon som vi kommer att använda för att investera i dessa företag.

Bland de huvudsakliga formaten genom vilka man kan investera i aktie-CFD:er är CFD-aktieindex, ETF:er och enskilda aktier. Självklart har du med Pepperstone tillgång till alla dessa instrument med hävstång och med enkel möjlighet att gå long eller short (Satsa på en uppgång eller nedgång i instrumentet).

Efter att ha nämnt detta kommer vi att fortsätta med att täcka det första fordonet som diskuteras, aktieindex.

Investera i CFD-index

Den första faktorn när man använder aktieindex är att inte alla aktieindex beräknas på samma sätt. Även om det finns en falsk tro att alla globala index är likadana, så är verkligheten att de är sammansatta och beräknade på olika sätt och det är viktigt att känna till metodiken de använder, eftersom detta kan ge större relevans för vissa komponenter inom indexet.

De vanligaste typerna av index:

● Prisvägt index (DJIA, NIKKEI 225)

● Float Value-Weighted Index (S&P 500, DAX 40)

● Oviktade index

Den andra punkten att tänka på när man använder index är att inte alla index har samma sektorexponering.

Till exempel, medan Londons FTSE 100 har en primär exponering mot finansiellt, med denna som står för 18 % av dess värde, har den amerikanska NASDAQ 100 primär exponering mot teknologi, och den står för 56 % av dess värde. . Därför måste man också vara medveten om vilka typer av företag som är de som råder i indexet, eftersom detta kan diktera vilken typ av global dynamik som påverkar indexet. Pepperstone har över 25 olika CFD-index som du är välkommen att utforska.

Investera i CFD ETF:er

Dessa instrument fungerar som alla andra aktier som är noterade på börsen. Även om användning av index ger stor diversifiering, finns det inget bättre instrument som ger oss en specifik marknadsexponering med en sund diversifiering än börshandlade fonder.

ETF:er är finansiella instrument som huvudsakligen används för att få marknadsexponering mot ett visst marknadstema (finansiell sektor, företag med vissa finansiella egenskaper såsom utbetalning av utdelning) och Pepperstone erkänner deras värde genom att ge tillgång till över 100 av dem.

Investera i CFD för enskilda aktier

Många gånger har företaget anklagats för att inte erbjuda tillgång till faktiska aktier, utan snarare deras CFD-motsvarighet, men handlare åtnjuter fördelarna med CFD:er som tillgång till den underliggande tillgången till en lägre kostnad än att köpa tillgången direkt, enkel utförande och förmågan att gå långt eller kort.

Pepperstone har sedan dess tagit steg mot att öka sitt redan späckade erbjudande genom att först ge tillgång till CFD:er på 199 AU, 86 DE, 190 UK, smått 890 amerikanska aktier och nu ytterligare 50 Hong Kong Shares CFD till deras Pepperstone-portfölj.

Vi har tidigare sett hur vi genom att diversifiera vår verksamhet genom en ETF undviker att vara beroende av resultatet av en enda åtgärd. Å andra sidan, om vi ska investera i en aktie på individnivå kan vi inte bara satsa på ett marknadstema, utan även köra analys i relation till varför just det företaget/verksamheten är bäst i en bransch. Här är nyckeltal som vanligtvis används för att känna till företagets tillstånd EPS (Earnings per share), ROE (Return on investors’ capital). Dessa gör det möjligt för oss att veta vilket företag som är bättre positionerat och vidta åtgärder enligt vår åsikt.

Knivskarp prissättning, låga provisioner, djup likviditet och exponering för variationer som Tencent, Geely, Ping An, Alibaba och JD.com är det som gör Pepperstone-handlare sugna på att delta på CFD-aktiemarknaden. Hitta hela listan över dela här för att utforska dess potential idag.

CFD:er är komplexa instrument och kommer med en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 74%-89%% av privata investerares konton förlorar pengar när de handlar med CFD:er med denna leverantör. Du bör fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.


[ad_2]

Source link