ADSS anställer Sophia Salim som Chief Product and Innovation Officer


Den Abu Dhabi-baserade Retail FX- och CFD-mäklaren ADSS har meddelat att de har anställt Sophia Salim som företagets nya Chief Product and Innovation Officer.

ADSS sa att anställningen kompletterar en serie nyckelanställningar av ledande befattningshavare under de senaste 12 månaderna som kommer att stödja företagets ambitiösa strategi att utöka sin detaljhandel och institutionella värdepappersmäklare med spjutspetsteknologi, processer och förstklassiga produktupplevelser för sina kunder . ADSS har dock också drabbats av ett antal avgångar på toppnivå under de senaste månaderna, senast dess CFO Jo Page och personalchef Kevin Ball.

Sophia Salim tillför ADSS 17 års global erfarenhet av teknisk produktinnovation och har arbetat med en rad globala företag, inklusive Microsoft, där hon var programvaruingenjör. Hon var också med och grundade Ropazi, en San Francisco-baserad handelsplattform start-up som stöddes av StartX, en accelerator för Stanford-anslutna entreprenörer. Innan hon började på ADSS var hon Dubai-baserade Chief Product Officer på Bykea, en start-up i Pakistan.

Sophia Salim, ADSS:s Chief Product and Innovation Officer, sa:

“Jag är glad över att ansluta mig till ADSS mitt i dess snabba och transformerande tillväxt. När vi fortsätter att differentiera oss på en konkurrensutsatt marknad, kommer vi att söka sätt att ge våra kunder innovativa och förstklassiga upplevelser och förslag som möter deras växande behov. Jag ser fram emot att arbeta med det mycket kapabla ledningsteamet för att ytterligare förbättra verksamhetens produktsortiment när vi strävar efter att leverera större värde till våra institutionella och privatkunder.”

Nyheten är en del av företagets bredare ledningsgruppsexpansion, och det markerar ett anmärkningsvärt fokus på företagets planer på att bli en nästa generations mäklare med sömlösa och personliga upplevelser som gör det möjligt för kunder att handla med förtroende. Tillägget av Ms Salim till ADSS:s verkställande kommitté ökar också företagets engagemang för mångfald, jämlikhet och inkludering (DEI) på arbetsplatsen. Detta förstärks ytterligare av befordran av Budoor Alkhaaldi till rollen som Chief Human Resources Officer. Alkhaaldi är också den första emirati som går med i ledarskapsteamet. Efter de senaste utnämningarna representerar kvinnor nu mer än 30 % av ADSS:s ledningsgrupp.

De andra nyligen anställda till ledarteamet som driver ADSS genom nästa tillväxtfas är: Dave Worsfold, Chief Operations Officer – Tidigare Operationsdirektör för CMC Markets; Theo Papathanasiou, Chief Client Officer – Tidigare regional försäljningsdirektör på Interactive Brokers och chef för Global Sales Trading på Saxo Bank; Jo Benton, Chief Marketing Officer – Tidigare marknadschef för Saxo Capital Markets UK och chef för marknadsföring EMEA på StoneX Retail; Sheena Kanabar, Chief Compliance Officer – Tidigare chef för efterlevnad på CMC Markets; och Vinod Pal, Chief Data Officer – Tidigare Head of Data Product för Reckitt och Head of Data för WorldRemit.

Theo Papathanasiou, Chief Client Officer, sa:

“ADSS befinner sig på en spännande punkt på sin resa när vi bygger vidare på vår ledande position i Mellanöstern och utökar vår verksamhet på viktiga globala marknader. Vi driver vår nya tillväxtstrategi framåt i snabbare takt och välkomnar Sophia till teamet när vi fortsätter att införliva nyckelprinciper för innovation i vår organisation.”

ADSS senaste tillskott till dess verkställande kommitté följer på utnämningen av Rocco Paduano, tidigare chef för Global Market Risk Management på Saxo Bank, till Chief Risk Officer. Ledarskapsteamet kompletterar de mångåriga ADSS-cheferna Marios Kampouridis som Chief Technology Officer och Khaldoun Sharaiha som Global Sales Head of Sales.

ADSS grundades 2010 med uppdraget att skapa ett globalt finansiellt tjänsteföretag som levererar produkter och tjänster av högsta kvalitet. Genom betydande investeringar i egenutvecklad teknik för handel med flera tillgångar har detta möjliggjort tillgång till likviditet och instrument för att nå ett sådant mål. Investeringar i att utveckla erfarna, högt kvalificerade team har hjälpt till att placera ADSS som en ledare inom global verksamhet. ADSS regleras av Securities and Commodities Authority i UAE och Financial Conduct Authority (FCA) i Storbritannien.Source link