Admiral Markets får Kanada-licens


Estland-baserad mäklargrupp Admirals har meddelat att Admiral Markets Canada Limited blev registrerad investeringsåterförsäljare och medlem i Investment Industry Regulatory Organization of Canada (IIROC).

Admirals uppnådde sin första licens i Nordamerika. Syftet med denna licens är att tillhandahålla tjänster endast för exekvering i Contracts-For-Difference (CFD) till kunder i Ontario och British Columbia i detta första skede med en plan för att öka omfattningen av företagets aktiviteter i Kanada under det kommande året. Amiraler sa att de kommer att titta på hur den lokala marknaden tar upp produktutbudet och vilka unika försäljningsargument företaget kan erbjuda som kommer att skilja sig från de mer traditionella erbjudandena i Kanada.

Investment Industry Regulatory Organisation of Canada (IIROC) är en organisation som har till uppgift att övervaka investeringshandlare, mäklare och handelsaktiviteter på skuld- och aktiemarknader i Kanada. Organisationen har mandat att skydda investerare och tilldelas olika befogenheter i detta syfte. Att förstå Kanadas (IIROC) reglerande organ för investeringsbranschen var avgörande för amirals beslut att åka till Kanada. Investment Industry Regulatory Organisation of Canada (IIROC) är en självreglerande organisation, och är motsvarigheten till Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) i USA. Dess mål, som grundades 2008, är att upprätthålla rättvisa och ordnade marknader och reglera all värdepappersrelaterad handel inom landet – inklusive investeringsrelaterad försäljningsaktivitet av mäklare, agenter och finansiella rådgivare, något Admirals är redo att åta sig.

Admirals vd Sergei Bogatenkov sa:

“Att erhålla den här licensen i Kanada är ett strategiskt riktmärke för att företaget är vår första licens som uppnåtts i regionen Nordamerika. Detta är en del av vår långsiktiga strategi och positionering globalt. Dessutom, med denna framgång markerar vi ett viktigt mål på vår färdplan för vår 2030-strategi.”

”Under de senaste åren har vi öppnat nya regioner som gör det möjligt för oss att erbjuda tillgång till finansmarknaderna för alla och när som helst. Detta är ännu en framgångssaga och fortsättning på våra expansionsplaner. Oavsett att detta är ett steg utanför våra kärnmarknader i Europa, är vi övertygade om att lärdomar och särskilt språksynergier med den region vi startar verksamhet skulle göra det möjligt för oss att till synes framgångsrikt anpassa vår verksamhet i Kanada.”

CFD:er gör det möjligt för kunder att få ekonomisk exponering mot prisrörelsen på ett underliggande instrument, såsom en aktie, index, valutapar, statsobligationer eller råvaror, utan behov av ägande och fysisk avveckling av det underliggande instrumentet.

Admiral Markets i Kanada tillhandahåller ingen investeringsrådgivning eller rekommendationer angående köp eller försäljning av CFD:er.

Kunders konton hos Admiral Markets Canada Limited skyddas av Canadian Investor Protection Fund (CIPF) inom specificerade gränser.
Source link