21Shares tillkännager utnämningar till USA:s säljteam


21Shares AG, en emittent av ETP:er för kryptovalutor, tillkännagav idag utnämningen av tre nya seniora försäljningsledare för att utöka sitt amerikanska fotavtryck mitt i en växande investeraraptit för kryptolösningar.

Kayle Watson, USA:s nya försäljningschef, får sällskap av andra strategiska nyanställda Aram Babikian, USA:s chef för affärsutveckling på västkusten och Latinamerika, och Ches Snider, chef för forskningsförsäljning i USA. Det enastående teamet tar med sig decennier av erfarenhet från främsta finansiella tjänsteföretag inklusive BlackRock, Guggenheim Securities, Bear Stearns, Goldman Sachs och mer.

I sin nya ledarroll är Kayle Watson ansvarig för att utveckla en försäljningsdistributionsplan och bygga upp teamen för det institutionella och detaljhandelsinvesteringslandskapet i Nordamerika. Han tillbringade de senaste åtta åren som senior medlem i BlackRocks iShares ETF-verksamhet, där han var ansvarig för att driva institutionell acceptans och användning av ETF:er. Tidigare har han arbetat på Guggenheim Securities och Bear Stearns. Innan han började på finansbranschen tjänstgjorde Kayle som US Naval Officer i nästan ett decennium inklusive tid som medlem av US Navy SEALs.

Aram Babikian kommer att fokusera på att utveckla 21Shares marknadsandel på den amerikanska västkusten och Latinamerika. Som en erfaren expert inom finansiella tjänster har Mr Babikian 16+ års erfarenhet av affärsutveckling, försäljning, partners framgång, handel och portföljförvaltning, produktutveckling och drift. Senast Babikian hade seniora försäljnings- och portföljförvaltningsroller på Direxion, med tonvikt på ETF-lösningar. Innan Direxion arbetade Aram Babikian för Goldman Sachs.

Ches Snider, en CFA, kommer att hantera amerikansk forskning och försäljningsdistribution för institutionella och detaljhandelsinvesteringskanaler. Under de senaste 8 åren har Mr Snider marknadsfört och distribuerat för Harborside Group med fokus på fonder och separat hanterad kontoförsäljning över hela den amerikanska marknaden, vilket inkluderade kanalerna wirehouse, regionala, oberoende och registrerade investeringsrådgivare (RIA). Dessförinnan distribuerade han idédriven aktieanalys till long-only, institutionella kapitalförvaltare och long-short hedgefonder under 10 år. Han började sin karriär inom finans som börsnoterad aktieblockhandlare för Bear Stearns och tjänstgjorde tidigare i den amerikanska flottan.

Hany Rashwan, VD och medgrundare av 21Shares sa,

“Vårt nya amerikanska säljteam stärker vår förmåga att fungera som en brygga för investerare till kryptomarknaden, eftersom fler människor globalt söker exponering för krypto.”

Utöver det amerikanska säljteamets tillväxt lägger 21Shares i år till 100-200 anställda inom affärskritiska områden som institutionella investeringar, digitala tillgångar, forskning och mer.Source link